En côte-de-bœuf, en friskfanget ørred, løg, en lækker blomkål-chili-persille-blanding eller bare et par hurtige spejlæg:
Du får svært ved at bruge en almindelig stegepande igen.
Eno Plancha er gastronomi på meget højt plan uden at være besværligt:
En Plancha er en tyk støbejernsplade med en glas-emalje, der let slipper maden og som ikke tager imod ridser fra stålredskaber. Varmen på de 360-380°C næres enten af elektricitet eller af gas alt efter model.
Glas-emaljen giver let slip på både kød, fisk og grøntsager. Og ikke mindst: Den er nem at gøre ren bagefter: Mens den stadig er varm, hælder du lidt vand på pladen, skraber den med en spatel og tørrer efter med en klud.
Jævnlig kan du så – når pladen er blevet kold – skrubbe efter med en stålsvamp og noget skurecreme. Og alt er i rustfrit stål eller emaljeret, så det kan tåle at stå ude i al slags vejr.
Der er ingen grænser for, hvad du kan lave på en Plancha og resultatet er ubeskriveligt lækkert, når først du er kommet i gang og har fået det lært.
På grund af de høje temperaturer kan du som regel stege uden olie: Maden skal nok slippe emaljen.
En Plancha er ikke nødvendigvis en erstatning for en grill – men den kan mere og den kan det bedre!